Cachaça Yaguara winnaar van de 2015 WorldStar Awards

Cachaça Yaguara winnaar van de 2015 WorldStar Awards

O-I fles ontvangt hoogste onderscheiding in de verpakkingsindustrie

Schiedam – De opvallende fles die O-I ontwierp voor cachaça Yaguara heeft de WorldStar Award gwonnen, wereldwijd de belangrijkste award voor verpakkingen. 148 winnaars uit van 33 landen kregen een prijs toegekend tijdens een ceremonie gedurende de IPACK-IMA beurs in Milaan, Italië. 48 van deze winnaars woonden de ceremonie bij voor de ontvangst van hun award. 

De Yaguara verpakking wordt geproduceerd in de fabriek van O-I in Soacha, Colombia. Het design is het resultaat van een samenwerking tussen de befaamde Britse artiest Brian Clarke en het CovetTM team van O-I. Het ontwerp van deze bijzondere fles is geïnspireerd op de iconische voetpaden van Copacabana en ondersteunt de high-end positionering van het cachaça-merk in de lokale en globale markten.

Sinds 1970 reikt de World Packaging Organization awards uit aan de beste nieuwe verpakkingen van over de hele wereld. Voor de WorldStar Awards 2015 dingden 266 inschrijvingen van 38 landen mee. Yaguara was een van de vier Braziliaanse producten die deze belangrijke erkenning voor uitmuntende verpakkingen won.

“We zijn erg tevreden met de aandacht en prijzen die de Yaguara fles heeft ontvangen in verschillende markten,” zegt Stephanie Johnston, Covet’s general manager. “Deze prachtige fles is een visitekaartje voor Covet. De WorldStar Award versterkt onze inspanningen in het verleggen van grenzen om een band te ontwikkelen met consumentenop een manier die enkel glas kan.”

Covet™ is een collectie luxueuze glasverpakkingen en glasverpakkingsdiensten. In Europa biedt O-I de Covets Classic aan, een hoogwaardige premium lijn standaardflessen.

Andrew Yeoland, Spirits Segment Lead voor Europa: “Veel eigenschappen die je terugvindt in de Yaguara fles kunnen ook in Europa overgenomen worden dankzij de miljoeneninvestering van de afgelopen drie jaar met het oog op het verbeteren van het aanbod voor onze klanten in het spirits segment.”

De WorldStar Awards illustreren de continue vooruitgang in het ontwerp en de technologie van verpakkingen en creëert een standaard voor internationale uitmuntende verpakkingen. “Hartelijke gelukwensen aan onze klant, Carmosina, voor deze belangrijke verwezenlijking, en aan het hele team dat betrokken was bij de productie van Yaguara, “ zegt Johnston.

Yaguara is momenteel beschikbaar in Brazilië, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

 

####

Over Yaguara Cachaça

Het ontwerp van Cachaça Yaguara is geworteld in de vriendschap van drie jonge ondernemers. Thyrso en Thiago Camargo ontmoetten Hamilton Lowe gedurende hun opleidingsjaren en werden al snel goede vrienden. In de loop der jaren reisde Hamilton geregeld van zijn geboorteland Engeland naar Brazilië om de broers te bezoeken. Hier ontmoetten de heren regelmatig Thyrso en Thiago’s grootvader – een man die zijn leven spendeerde aan het perfectioneren van zijn eigen cachaça, “Cachaça do Barba.” Tijdens een van deze bezoeken aan Parana beseften ze de mogelijkheid om de familiale cachaça-traditie te verbinden met het moderne Brazilië. Ze bedachten een plan om hun eigen cachaça te maken en Yaguara Cachaça zag het daglicht.

Voor meer informatie over het merk bezoek www.cachacayaguara.com
Facebook: https://www.facebook.com/YaguaraCachaca
Twitter: yaguaracachaca
Instagram: yaguaracachaca

 

Contacteer ons
Ilse Derijck Outsource Communications
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.